Pár obecnějších informací (21.05.2010, 2021x, Luther)

Díky menší nechuti do organizace dalších akcí zaměřených na fantasy, jsme se dlouhou dobu rozmýšleli kudy dál. První použitelná myšlenka se objevila až po čtyřech schůzkách. Opírala se o náš reálný svět a o to, že by i účastnici z řad širší veřejnosti mohli u nás zažít něco nevšedního. Na těchto jednoduchých základech jsme začali stavět.

První "verzí" měla být akce opírající se o hororovou atmosféru obestřenou tajemnem s jednoduchým lineárním příběhem bez možnosti ovlivnit věci budoucí. S tím jsme se ale nespokojili, přestože už to by mohl být pro účastnika silný zážitek. Posunuli jsme akci více k psychologickému thrilleru s tím, že se v atmosféře uchovají i hororové prvky. Tím byl získán větší prostor pro kreativitu v oblasti samotného dění ve hře. Děj jsme posunuli od linearity k možnosti rozhodování jednotlivců popřípadě skupin o tom, jakým směrem se bude dění vyvíjet na základě konkrétních voleb v určitých fázích hry. Tyto volby s sebou ponesou následky pro aktéra samotného i pro ostatní ve hře.

Postupným vývojem jsme vypracovali několik složitých systémů hry, které vedle sebe fungují najednou, v nichž hráč bude mít vliv na dění, zodpovědnost sám za sebe a bude mu v rukou ležet osud celé skupiny.

Pevně věříme, že je na co se těšit.

Hodnocení: [4], 0x (1 kachnice - děěsný, 7 kachnic - úžobájo)
Design & system Iri Copyright © 2015, Taurea