Kdy se chystá? (20.06.2013, 2203x, Kobra)

Již před několika dny jsme na našem FB stručně informovali, kdy přibližně spustíme web. Nyní tuto zprávu trochu rozepíšeme a zároveň dodáváme několik dalších důležitých informací jak o webu, tak i místě konání a především akce samotné.

Nejprve Takové malé shrnutí


Taurea VIII - Hněv Nesmrtelného

  • Kdy? 29. srpna - 1. září
  • Kde? Tučkova hájenka u obce Svratouch (okres Chrudim)

    Místo konání

    Osobně jsme jej navštívili a zdokumentovali, jak už jsme o tom jednou informovali. Fotogalerii místa konání naleznete zde. Co můžeme o této lokaci prozradit? Dle našeho názoru nejlepší místo, kde jsme kdy pořádali. Trochu nevýhodou je umístění lokality, pro mnohé (včetně nás) může být tak trochu z ruky. Na druhou stranu je místo alespoň snadno dostupné (pokud jedete autem) po normální silnici. Pro ty, co se budou dopravovat vlakem, bude možno po domluvě sjet na nádraží.

    Okolní lesy a příroda je překrásná a rozlehlá. Samotná základna - hájenka nabízí elektřinu, toalety, tekoucí vodu a dokonce i sprchy, které ocení jistě nejen dívky. Nebojte se však, že si budete až příliš užívat luxusu. Ubytování buď ve svém dobovém či v podsadových stanech. Samotná chata bude taktéž sloužit jako hospoda a velký herní prostor (zatím neprozradíme konkrétní informace), kde se bude nejen odehrávat část hry, ale v případě zrady počasí (nějaké souvislejší deště) nabízí takovou kapacitu, že se sem mohou přesunou všichni hráči.

    Informace o hře

    Akce se bude odehrávat přibližně rok po Přísaze Spravedlivého a navazuje na její děj. Výprava nově zvolené královny vyráží na důležitou cestu směrem do srdce Taurey, cestou se však ještě musí zastavit na severu říše, kde ji čekají neodkladné záležitosti, které je třeba vyřešit.

    Hráči se budou buď moci přidat do jedné z pěti frakcí - královnině výpravě, Řádu, Zatraceným, družině z Nemerských ostrovů či družině z Tymerie nebo mohou zůstat nezávislými. Bude samozřejmě možno pokračovat v postavě z Přísahy (taková se však nemůže stát členem Nemerských či Tymerijských).

    Info pro případné nové hráče

    Pokud jste na předchozích dílech Taurey nebyli a straší Vás to pořadové číslo VIII, že budete v ději ztraceni. Nenechte se vyděsit, všechny Taurea světy krom posledního (tedy Přísahy Spravedlivého) s Hněvem Nesmrtelného souvisí jen velice málo a jejich děj je pro vaše postavy víceméně jen dávnou historií či spíše legendou. Navíc pro ty, které by snad tyto informace zajímaly, tak budou samozřejmě obsaženy na webu naší encyklopedie.

    Pokud jste nebyli ani na Přísaze, tak se nebojte. Veškeré potřebné informace (tj. návaznost mezi Přísahou a Hněvem) budou jak na webu akce, tak i encyklopedii a vše taktéž zrekapitulujeme během proslovu.

    Pravidla

    Pravidla se od minulého roku příliš nezmění. Ano, několik postav jsme tu ubrali, tu přidali, tu spojili. Systém dovedností však zůstává prakticky stejný, spíše jsme doladili nedostatky a dotáhli některé nápady. Pravidla jsou v určitých ohledech komplexnější, stále si však zakládají na naprosté jednoduchosti, aby nebyla narušena plynulost hry.

    Z toho vyplývá druhý bod informací k pravidlům. Stále samozřejmě ponecháváme 24 hodinový systém (a těšte se, že jej využijeme ještě lépe než na Přísaze) a taktéž reálný soubojový systém, který jsme ještě sladili v několika ohledech vzhledem k pravidlům postav.

    Co můžete od akce vlastně očekávat?

    Zajímavá otázka, každopádně každý, kdo chce podobnou akci navštívit, by se na ni měl zeptat. Proto na následujících řádcích trochu nastíníme, jakým směrem se Taurea ubírá. Po těch mnoha letech, co akce pořádáme, jsme konečně dospěli (dalo by se říci až na Přísaze Spravedlivého) k formátu, který nám vyhovuje. Taurea se stala hybridem mezi klasickým larp světem a komorněji laděnou akcí. I když si tyto směry v mnoha ohledech odporují, snažili jsme se nalézt ty správné kompromisy, což se nám, jak pevně doufáme, podařilo.

    Najdete zde herní pravidla, postavy a jejich povolání, i když hodně nevšední a upravená tak, aby si nepřekážela s co největší reálností akce a nekazila její plynulost. Zakládáme si na 24 hodinovém a taktéž reálném soubojovém systému. K obojímu jsme se snažili jak pravidla, tak i samotnou hru co nejlépe přizpůsobit.

    Herní svět a jeho podklady jsou (respektive v psaní této aktuality teprve budou) dopodrobna rozepsány v naší encyklopedii světa - naleznete zde historii svět, jeho geografii - mapy jednotlivých míst, erby jednotlivých rodů, jejich charakteristiku, slavné osobnosti našeho světa, pojednání o jednotlivých náboženství a mnoho dalšího. Ačkoliv je náš svět fantasy, je laděný (tam, kde to samozřejmě jde) co nejreálněji.

    Nyní už jen co očekávat od samotného obsahu hry. Snaží se vše logicky vysvětlit a přítomnost jakékoliv osoby, tvora či předmětu ve hře má nějaký důvod a smysl (samozřejmě ne nutně souvisí s něčím vyšším). Nečekejte pestrobarevnou fantasy ani epické bitvy, ale spíše temněji laděný svět s nádechem fantasy, jenž si zakládá především na atmosféře a reálném podání našeho světa.

    Nyní už ale k tomu, proč jsme vlastně chtěli tuto zprávu napsat.

    Ostrý web akce bude spuštěn nejpozději! 4.7.2013. (je možné, že to bude dříve, o tom budeme případně včas informovat na FB). Momentálně už jsou stránky téměř hotovy, každopádně je třeba ještě doladit drobné detaily. Zároveň s nimi bude spuštěno i přihlašování a taktéž doplněna všechna potřebná data na encyklopedii (v tomto ohledu jsme oproti Přísaze hodně zapracovali).

    Na webu naleznete veškeré potřebné informace k akci samotné - řád akce, neherní info, pravidla, výběr postav a taktéž frakce a potřebné herní informace (těch tam nenaleznete pouze nutné minimum, zvídaví však poté mohou zamířit na encyklopedii).

    Autorizovat přihlášky budeme jako obvykle (tj. jednou týdně), potřebné info (tj. dodatečné herní informace k postavě, k frakci, dovednosti postavy) budeme rozesílat mailem přibližně na přelomu července/srpna již autorizovaným hráčům a těm, co se přihlásí až v srpnu, bude toto info odesláno zároveň s autorizací přihlášky.

    Snad jsem na nic nezapomněl a sdělil vše, co bylo třeba.
    Na viděnou na Tauree
    K.

  • Hodnocení: [6,62], 8x (1 kachnice - děěsný, 7 kachnic - úžobájo)
    Design & system Iri Copyright © 2015, Taurea